Selasa, 6 Januari 2009

Kalau dah terdesak tu.....

Aku cukup hairan dengan budak-budak zaman sekarang nih...

Aku ndak tau la mcm mana mau kata lagi... heran aku...

sebulan yang lepas aku dapat sms ingin berkenalan... tapi aku nda layan...

malas aku mau melayan... bukan aku nda tau perangai ayah tu.. pantang aku dapat call atau sms dari nombor yang ndak dikenali... dari pagi sampai ke petang di tanya nya tu siapa yang call/sms...

bila aku nda melayan sms tu.. pandai pula dia me miss call aku balik balik... eiii.. marah aku ni.. ndak pasal-pasal angkara si gila ni aku pula yang bergaduh laki bini...

bila aku nda layan miss call dia... dan sms dia... pandai pula dia menelepon aku.. aku angkat...

si gila : Hello... boleh berkenalan???

Aku: BODOH!!!!... (aku terus letak! puas ati aku... ha ha ha)

marah betul aku nih.. aku paling ndak suka orang-orang yang begini ni... nda gentelmen langsung.. apa desperate sangat ke mau be gelpren gelpren nih...

esoknya pagi-pagi tengah aku menyediakan sarapan sebelum pergi kerja, masuk pula sms si gila ni lagi...

si gila : Hai... Boleh berkenalan?

Aku : DARI MANA KAU DAPAT AKU PUNYA NOMBOR NI HA? SIAPA KASI?
aku marah betul sudah tu...

si gila : Saya tekan-tekan ba saja nombor ni.. nda sangka ada orang pula... boleh kita berkenalan? saya lelaki, dari kota marudu... ingin mencari teman... awak ni perempuan kan???

Aku: KALAU MAU CARI KAWAN.. CARI ORANG LAIN... JANGAN KACAU AKU.. AKU NDA SUDI...

si gila : apa salahnya kalau berkenalan??

AKU: BODOH!

pas tu sampai sekarang si gila tu nda sms lagi... he he he...

tapi dua minggu lepas ada lagi orang bodoh yang main tekan-tekan nombor nih... ada ke tengah malam dia telepon dan hantar sms... aku sudah seriau kalau-kalau ayah tanya aku siapa... iskkk...

pagi esoknya aku check sms aku...

orang bodoh: Ak0m, leh sy taw nie sp0w..

Memang orang ni mempunyai tahap kebodohan yang amat tinggi.. sudah la nda tau membagi salam... nda lagi pandai mengeja tu.. malas aku mau melayan budak-budak nda sekolah nih...

lepas dari tu... telefon aku sunyi.. ndada lagi sms salah masuk.. ndada lagi panggilan yang aku nda kenal...

TAPI... HARI NI.. kenapa hari ini.. kenapa tidak hari lain....

aku dapat ni dalam mailbox aku:

my name is H*l*n, i am 25 years in search of a man who understands love as trust and faith rather seeing it as a way of fun always but a matured man with science of humor. so contact me with this email address (*********1@yahoo.com) I believe we can start from here. awaiting to hear from you soon so i can send pics for more introductions.

Kisses

Helen

aku ingatkan budak lelaki saja yang desperate sekarang ni.. budak perempuan pun sama????

donia... donia... apa nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang ni....

mintak mintak la anak-anak aku terlindung dari segala kemaksiatan, kezaliman dan fitnah dunia... Amin....

so.. pada siapa-siapa yang nak buat benda ni lagi kat aku... aku bagi warning...

the next time u send me an sms.. i'll publish your phone number.. your email or whatever so satu donia nanti nak berkenalan dengan u all.. PAHAMM...

marah tul aku nih...

2 ulasan:

Yatie berkata...

mmg desperate .. karenah bebudak sekarang, teruk betul dah nieh ..

Saya Anak Malaysia berkata...

tu la pasal...

teruk tul perangai bebudak sekarang ni.. masa kita sekolah dulu bukan main takut lagi nak berkenalan segala...

kalau dating pun mesti berteman... keh keh keh...