Selasa, 7 Julai 2009

Fuh Lega....

Sekarang ni boleh lah aku bernafas sedikit.. walaupun masih semput.. but oklah.. berbanding minggu lepas.. memang hectic..

semalam aku dah hantar benda yang aku kerjakan minggu lepas... ok lah.. but cannot view pakai firefox.. jadi kena la cari di mana silapnya.. hmmm.. takkan lah firefox tak boleh bukak css atau javascript? padahal simple script jak yang aku buat tuh.. tapi nda apa lah.. dua tiga hari ni aku akan menyiasat di mana silapnya.. dan siapa pesalahnya.. hmmm..

lepas hantar laman web tu semalam, aku trus ambil si kakak di sekolah.. pas tu aku trus rehat di rumah sementara menunggu jam 1.45 nak bertolak ke klinik.. seb baik sekarang ni ayah baik hati.. dia la yang jadi driver.. ya lah kan.. since kandungan pun dah masuk 8 bulan.. mau drive pun.. perut kena di stereng.. nak buek camno? hehehe..

malam tadi pun sebelum tidur dia sempat pesan.. bangunkan dia awal.. sebab nak antar aku pi kerja.. huihhh.. baiknya hati ayah.. sukur lahhh.. agaknya dia kesian tengok aku yang makin hari makin nda larat nih.. mau jalan pun payah.. ramai sudah orang tegur aku ni mcm orang menunggu hari ja... memang besar kandungan ku kali nih.. aku nda tau la.. besar pasal orang yang di dalam ni ka.. atau besar pasal lemak perut.. kih kih kih...

hujung minggu ni pula ayah kena pi Ranau.. ada kerja di sana.. ikutkan hati mau jak aku ikut dengan si kakak dan adik.. tapi memandangkan perutku yang begini.. aku pun sedar diri lah sikit.. ye la.. jalan menuju ke Ranau tu bukannya bagus sangat pun.. ada yang masih lagi gerabel.. karang terberanak aku dalam kereta.. bukankah menyusahkan tuh.. jadi aku plan nak ikut adik aku yang bungsu tu balik ke kampung.. mulanya ayah ndak kasi kami balik.. ye la dia pi Ranau pun ulang alik.. tapi aku malas mau stay di sini hujung2 minggu... lagipun kakak nda sekolah hari sabtu nih.. sabtu depan baru sekolah.. aku plan juga mau cuti isnin depan.. 13 julai tu kan besday aku.. ehhehe.. jadi dengan berat hati ayah bagi green light.. tapi ndak tau la kalau dia berubah hati hari jumaat nanti.. ayah tu bukannya boleh berpisah dengan kami anak beranak lama2.. "rindu" katanyer... kih kih kih.. apa apa pun.. semoga perjalanan ayah selamat pergi dan balik..

hmmm.. rasanya ndada lagi kisah mau di story.. entry ni pun sengaja di tulis sebab sejak kebelakangan ni aku jarang apdet dalam blog ni.. ini pun berapa jam mau kasi siap daaa.. hehehe..

4 ulasan:

~PakKaramu~ berkata...

Salam ziarah dari Pak Karamu

Ika berkata...

terima kasih sebab sudi ziarah pak karamu... :)

LeeYo berkata...

adeh ikaaa.. brabis tul ko bekerja niii..

Ika berkata...

hihihi.. jadi pekerja berhemah aku leo sejak dua menjak nih.. kih kih kih