Rabu, 27 Mei 2009

Sempurna...

Semalam tengah drive nak amik kakak dari tadika lagu ni dimainkan di radio hotfm... ntah tiba2 pula aku rasa sayu dan meleleh air mata .. sambil nyanyi sambil terbayang wajah2 nakal dan jajal yang sentiasa berkeliaran di kotak akalku ...

Kau begitu sempurna

Dimataku kau begitu indah

kau membuat diriku

akan slalu memujamu

Disetiap langkahku

Kukan slalu memikirkan dirimu

Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku

Takkan mampu menghadapi semua

Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku

Kau adalah jantungku

Kau adalah hidupku

Lengkapi diriku

Oh sayangku, kau begitu Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku

Saat diriku lemah dan terjatuh

Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

~Sempurna: Gita Gutawa~



si kakak umur dua bulan... masa ni leo, besan dan amoi datang rumah tuk tengok orang baru nih..

kakak berusia 1 tahun setengah... masa tengah2 happy dapat adik.. bagus dia nih.. cepat matang.. suh ambil lampin.. ambil tuala adik semua dia dah tau buat... sekarang, mentang2 nak dapat adik lagi sekali, segala patung2 yang dia ada semuanya dia pakaikan lampin...

adik umur tiga bulan.. masa ni masih montel lagi...
masuk enam bulan.. adik dah mula kurus.. sampailah sekaranggg.. mcm2 supplement di bagi makan supaya berat naik balik... tapi alhamdulillah.. sekarang dia dah mula gain weight..
harap2 kasih sayang kakak.. adik.. ayah.. dan mama akan berkekalan dan berbahagia selama2nya.. semoga keluarga kita tidak akan berpecah tak kira walauapa pun yang akan berlaku... mama sayang semua anak2 mama... termasuklah BAPAK kepada anak2 mama nieh...

4 ulasan:

MaMaMi berkata...

Ko ni ika, bergenang trus airmata ku. Sensitip tul aku bab anak² ni. Trus aku rindu anak²ku, cepat tul masa berlalu kan. Mcm baru jak kita timang² durang skrg suda ndak buli (dlm kesku..along suda masuk 30 kilo...ada sanggup timang...ngehhhh12x). Mudah² durang ni membesar dgn sihat walafiat. Nahhh...ngam btul c adik tu ku bikin menantu, sama keding dia sama anak ku no 2. Telampau laa alussss...

Ika berkata...

tu la ba makmi... klu pasal anak ni kan.. cepat jak kita mau menitiskan air mata kan???...

wahh.. anak makmi yang si along tu obes ka? sampai 30 kg? membesar dengan sihat lah makmi...

klu mau jadikan adik menantu buli saja bah makmi.. borangnya masih banyak lagi alum abis terjual.. mana tau .. bila suda jadi besan nanti buli kita berendam2 dalam air yang sajuk sambil men buyung2 kamban .. kih kih kih..

MaMaMi berkata...

Mula² umur dia masuk doc ckp obes sdh. Mo masuk 4 thun ni doc ckp ok, cuma jgn tlampau mewah mkn k-ep-c...bukan setakat anak suka, mama dia pun pencinta jua..camna tu??kekkekeh..

Bah, ko reserved sija borang atu dalam 4 kaping ka, ramai jua anak menakan ku ani bersusun..

wakakakak....Baik banar usulmu atu ika. Batah udah aku enda main buyung² kamban atu, tapi susah sikit la sekrg ni, takut jua aku ndan timbul, anu bah kain kemban atu ndak sanggupp menampung berat badanku....ngeh300x..

Ika berkata...

patut tah.. rupanya peminat k-ep-c.. sama dengan si adik... tapi yang ku heran si adik nda juga kambang2 nya ...

bah.. jangankan ampat.. sepuluh pun buli ku reservekan borang tu.. bak kata orang putih.. "buli ba klu kau"... kih kih kih..

tu la bah makmi.. lama udah ku nda main buyung kamban atu.. dulu sanggup tu bejam2 main buyung kamban di sungai.. kana rotan pun nda apa.. tapi kalau sekarang ani.. nda payah ada buyung kamban pun aku tatap timbul tu nda mau tenggalam.. abis sudah sedia be buyung kan.. kih kih kih...