Selasa, 23 Jun 2009

very da moody la today...

aku tak tau la apa yang aku rasa sekarang ni..

geram ker? marah ker? sedih ker? panas ker? aku dah tak tau mcm mana mau describe kan apa yang aku rasa sekarang ni..

meluat ada.. marah ada... geram ada... runsing ada... fed up pun ada... semuanya bercampur baur hingga aku rasa macam mau meletup suda... sabarrr je lah...

mana aku nak fikir pasal barang2 baby belum beli lagi... mana aku nak fikir kerja yang tak siap lagi.. mana aku nak fikir kena kosongkan rumah end of july lagi.. mana aku nak fikir macam2 lagi... mana aku mau fikir pasal sang gajah yang menyibok lagi... aku tau la dia tu berkuasa pada sekian alam.. tapi ndakkan sesuka hati mau menambah beban yang aku pikul sekarang ni... boleh kepisan kalau mcm ni... mana nda aku marah.. dalam meeting setuju lain.. luar cerita nda kan aku juga yang mau buat??? iskkk.. consider la sikit.. nda nampak ka aku tengah perut besar.. nda kan aku mau turun padang lagi.. sendirik mau ingat la...

yang aku sedih... end of this july tuan rumah minta kami kosongkan rumah yang kami sewa sekarang ni.. aku sedih bukan apa.. walaupun kadang2 ada rasa nda puas ati.. tapi aku rasa selesa suda duduk situ.. mau setahun setengah suda kami tinggal sana.. katanya anaknya mau duduk sana.. aduii.. maknanya dengan perut besar ni tepaksa la kami pindah2 barang nanti.. ada juga dia carikan rumah sewa lain.. (bagus juga tuan rumah ni)... tapi rumah yang dia carikan tu.. alamak.. taraf PTI duduk.. mau menangis aku tengok rumah tu..

ada la juga rumah yang kira selesa sikit depan rumah sekarang nih.. tapi masalahnya.... orang tu pun tak tau bila dia mau berpindah! sebab dia tengah tunggu rumah dia siap dulu.. bru dia mau pindah..

kalau boleh sebenarnya aku ndak mau la tempat yang jauh dari kawasan sekarang ni.. sebab kami semua suda selesa di situ.. pegi pasar dekat.. kedai dekat.. pergi kerja nda jammed... laki aku pun senang beroperasi.. c kakak pun suda biasa dengan sekolahnya.. kesian la pula kalau mau pindah sekolah lagi.. aku pun malas mau pindah2 klinik nih.. tu yang aku sedih mau pindah tu...

yang aku fed up pula.. aku ni bukanlah employee of the month.. aku ni pun pandai malas juga.. pandai hilang juga.. tapi.. aku hilang ka.. aku malas ka.. ndak la sampai kerja aku orang lain tanggung segala.. tapi sekarang apa kes? sudah la aku terpaksa tanggung kerja.. pas tu aku pula yang kena menjawab bila sang gajah tanya.. ! aparraaa.. pas tu suruh aku pula yang tegur! not dalam my SKT Hoccay! kang aku tegur kang.. aku pula yang di kata mengada-ngada!

ntah lah.. fedap aku! fedap! $%^*#@%^

3 ulasan:

LeeYo berkata...

alamak ika...byk tul dugaan time ko preknen ni..sabar ko ah..rumah sewa karang ani payah jg kan diunjar.. ari ani kusung isuk sdh ada urg...

Arif berkata...

Banyakkan bersabar ya

Ika berkata...

leo : itu la bah leo.. susah mau cari rumah sewa sekarang ni.. aku pula semenjak duduk di kk ni rasa selesa suda.. abis sampai rumah pun awal.. buli lambat keluar rumah mau pigi kerja.. kalau dr kampung.. mau dari 5.30 pagi, sampai rumah 6.30 petang.. lebih setengah hari di luar.. kesian anak2..

Arif: terima kasih.. ni tengah sabar ni.. hehehe.. oh ya.. lupa pula.. terima kasih juga sebab sudi jadi pengikut blog ku yang nda seberapa nih.. hehehe