Selasa, 9 Jun 2009

Pregnancy Oh Pregnancy....

Semalam aku pigi klinik appointment bulanan... check punya check rupanya sudah pun masuk bulan yang ke-7... wahhh.. ndak lama lagi ni.. mau dua bulan lagi menunggu... kalau ikut LMP aku punya due 1 september nih.. tapi kalau ikut pengalaman aku.. biasanya awal dari itu lah.. (barang baby satu pun belum beli lagi... adehhh...)

masuk jak bulan ke 7 nih aku kena banyak hati2 lah.. almaklum.. aku ni kan biasa berumahtangga di hospital.. kali ni kalau boleh ndak la aku mau lagi keluar masuk hospital.. sebab tu aku kena jaga kesihatan betul2...

Tapi semenjak dua menjak nih.. aku selalu jak sakit2... sakit belakang lah... pening2 kepala lah.. aku risau juga kalau aku pening ni sebab kurang darah lagi.. tapi semalam check di klinik.. OK pula darah ku.. agaknya aku nda cukup rest... nda cukup tidur la tu, bilang nurse.. jadi dia nasihatkan aku banyakkan berehat dan banyakkan tidur.. masalahnya aku ni malam suda la nda boleh tidur.. siang lagi la.. mcm mana juga mau tidur kalau kerja.. nanti marah pula bos ku ... kalau hari enam sama hari minggu tu nda juga ku dapat tidur waktu siang.. mangkali nda biasa bah.. lagipun kan sekarang ni cuaca panas... hmmm...

makcik-makcik aku perasan yang mengandung kali ni mcm susah sikit bagi aku.. mana nda.. perut teramatlah besarnya.. kih kih kih.. mengandung baru 7 bulan.. tapi mcm mau beranak suda gayanya.. bangun susah.. jalan susah.. tapi boleh driving lagi.. hehehe.. berat pun naik mendadak-dadak.. nurse pun hairan.. overweight suda aku nih.. patut 1 kg jak naik.. tapi naik sampai 4 kg.. harus lah aku ni godoot kuat makan.. kih kih kih..

tapi aku rasa nda juga aku ni kuat makan... makan ikut jadual ... pagi.. (kadang2 skip juga makan pagi).. tengahari.. malam.. nda juga aku makan sampai tengahari 2 kali.. atau malam makan berkali2... TAPI.... bilang bapa "sandi jua ko makan sampai panuh kudut?"... kih kih kih... sanggup kapus2 nda tebangun.. sampai mau bediri pun kana tarik lagi.. selalu yang jadi mangsa.. kalau nda adik atau kakak yang tarik mamanya bangun.. ayah la tu tolong angkat..

kalau gini gayanya.. payah lah aku mendiet lepas beranak ni nanti... hihihi..

3 ulasan:

MaMaMi berkata...

Alalala ika, bah ko rehat² labah. Mun aku dulu taim mengandung, ndak tah ku peduli boss ku atu. Aku berpadah jua kadidia yang aku ani bida morning siknes nya, mengantuk sija. Jadi mun aku tejelupuk atas mija, paham tah boss ku atu, dia buat 'dek' sbb ia pun sama...wakakaka.

LeeYo berkata...

ekekkekek ikaaa..nda payah la ba ko diet lapas baranak..kecik lagi kami dari ko baaaa ekekekke

Ika berkata...

makmi: bisai banar bos mu atu.. understanding.. mun bos kami dulu siok juga.. ok jak walau aku tidur sepanjang opis hour.. mun bos karang ani payah jua eh.. abis urang bujang kan.. susah kan paham.. kih kih kih..

leo: leo.. risau ku ni.. badan ku kurasa nda jua makin basar.. tapi parut ku.. adehh.. susah ati ku.. yang ku risau nanti lapas beranak.. badan ku kici parut ku basar.. naaa.. nda seimbang suda.. malu jua ku klu parut lagi tinggi dari dada ku.. kih kih kih..