Khamis, 17 Disember 2009

Cilakak Punya P... K !

Malam tadi.. masa aku buat susu Hazimi.. aku tengok susunya mau habis sudah.. tinggal satu kali buat lagi.. kalau telepon ayah malas pula aku.. sebab aku sedang melancarkan perang dingin dengan ayah.. kalau aku telefon maknanya perang dingin tu ndak dingin sudah..

mau ndak mau terpaksalah aku keluar membeli susu.. nasib baik ada anak buah ku di rumah.. jadi boleh lah aku keluar beli susu sekejap di pasaraya gergasi di putatan tuh.. bukan jauh pun 10 minit jak perjalanan.. si adik beriya mau ikut.. jadi aku pun bawa lah si e'el sekali.. kesian pula jadi binatang peliharaan dalam zoo ndak pernah keluar.. kih kih kih.. (ya lah di kampung mana ada kena grill.. kena kurung dalam rumah semua tu.. di kampung asyik main di bawah jak kerjanya.. sebab tu itam.. kih kih kih)..

kebetulan ada anak buahku 2 orang lagi baru sampai dari kampung.. lelaki.. besar sudah.. sorang tu dah dua tahun habis SPM.. mau mencari kerja katanya.. yang adiknya tu pula.. saja mau jalan-jalan.. tapi anak buah aku ni pesennya.. masyaAllah.. memalukan betul..

aku pilih-pilih siapa la yang aku mau bawa nih.. yang sorang ni pesen macam pondan.. yang sorang lagi.. rambut macam kedurau.. siap kaler lagi.. adehhh.. "kamu ni bikin malu babu saja".. trus terang aku cakap gitu.. hehe..

last-last aku bawa anak buah aku yang mcm pondan tuh.. (dia bukan lembut pun.. cuma pesen rambut tu aku langsung ndak berkenan.. tak mcm lelaki langsung).. masa mau jalan tu.. masih lagi dia ni ribut-ribut ter'sayang' 'sayang' cakap dalam telepon.. siap 'i lebiu' lagi.. cheh.. belum ada kerja ada hati mau lebiu lebiu.. kin panas..

aku bukak pintu jak.. si kakak menjengul.. keluar dari bilik.. sebelum tu dia tidur.. mangkali bising-bising tu dia pun terbangun.. trus la aku bawa jalan..

sampai di gergasi.. ambil duit dulu, keluar dari ATM.. jumpa pula member baru kenal masa di klinik petang tadi.. dia kerja di Jabatan Penerbangan Awam.. bangunan bertentang dengan trafik light IPK Kepayan tuh.. dia mengandung anak ke-3.. anak ke-2, perempuan usia 8 bulan.. masa menunggu tu.. dia duduk di belakang.. kebetulan si Hazimi mengadap dia.. apa lagi.. bukan main suka lagi dia main dengan Hazimi.. pas tu sempat la kami cerita-cerita.. banyak berkisar pasal anak.. anak dia dua-dua perempuan.. harap-harap la lepas ni jangkit Hazimi dapat anak lelaki.. hehe..

masa jumpa tu.. sempat la kenalkan si kakak sama si adik sama dia.. dia tanya "baby kecik mana?" aku jawab.. "tinggal".. heheh.. sebab masa tu sudah jam 9 lebih.. dia pun sudah siap membeli-belah.. aku pula janji dengan anak buahku di rumah aku keluar sekejap jak.. aku pun minta izin masuk dalam..

sampai di dalam.. sempat lagi aku belikan baju ultraman untuk budak 3 orang nih.. si pondan ni pula sempat lagi mintak belikan singlet.. ambik je lah.. sementara babu tengah murah hati nih.. hehee..

ambil susu hazimi.. mula-mula satu tin.. pikir lagi.. ahhh.. ambik jak la dua tin.. sama juga ada orang tolong bawak.. kih kih kih..

capai itu.. capai ini.. kami pun gerak ke kaunter.. mau cepat, kami cari kaunter yang ndak ramai orang.. kebetulan satu kaunter tu hanya ada satu customer saja.. jadi aku pun berbaris di belakangnya...

tapi yang celaka nya.. ndak lama lepas aku berbaris.. datang la 4 orang perempuan P...K nih.. sesedap rasa jer dia potong que aku.. aku maju ke depan.. makin dia menghimpit masuk.. adehhh.. ndak boleh jadi ni.. sudah la aku ni jenis yang ndak suka cari pasal ni.. bangsa ni pula.. memang terkenal dengan kaki gaduhnya.. adeeehh.. mcm nih.. ?

sementara customer tadi masih lagi berurusan di kaunter.. aku pun letak la bakul aku di kaunter tuh.. sebagai tanda itu memang turn aku.. tapi dengan selamba kodok si P...K nih masuk letak barang dia .. dan cashier tu pun check out dia punya barang... aku paham barang dia tu 4 jek.. itu aku ndak kisah.. yang buat aku panas tu.. kalau dah sampai 4 orang potong que aku.. dan aku pun mau cepat takut Hazimi mengamuk di rumah.. aku pun apa lagi.. MARAH lah..

CILAKAK punya P...K... tapi aku diam jek.. if looks can kill bilang si leo. sudah tentu mati 4 P...K tu dek tengok pandangan aku yang manja.. tapi boleh lagi durang tu buat selamba.. !

CILAKAK punya P...K.. sepanjang jalan dari pasaraya gergasi sampailah rumah.. ndak habis-habis aku memaki 4 orang perempuan tuh.. sakit tul hati aku.. kalau dia minta izin ka.. minta maaf ka.. cakap "kak .. minta maaf ya.. kami mau cepat.. lagi pun barang kami sikit".. boleh lagi aku maafkan dia.. tapi P...K celaka ni.. jangankan mintak maaf.. terima kasih pun ndak..

CILAKAK punya P...K!.. hambik KAU...

sampai rumah.. belum pun aku parking.. aku sudah dengar suara Hazimi mengamuk dari dalam... lagi laaa..

CILAKAK punya P...K!!!!!

3 ulasan:

LeeYo berkata...

sabarrrrrrrrrrr ko ika ekekekkeke

Shana berkata...

lain kali , hantak ja pakai bakul tu , baru ngam! eheheh

Ika berkata...

Leo: aku sabar ni ... tapi tu la.. kenapa 'jelingan manja' ku itew tidak mampu membuatkan 4 P***K itu tergulik Dog di kaunter tuh...

Shana: mau juga ku hantak pakai bakul tu.. tapi takut juga ku.. abis 4 lawan 5 tu bulih tahan juga.. masalahnya yang 3 tu cenonet-cenonet.. yang satu ni ala-ala pondan kompom ndak menang.. mangkali klu ku bawa anak buah yang pesen kedurau tu takut mangkali 4 P***K tu... ehhe