Jumaat, 6 November 2009

Kesian Hazimi...

Semenjak dua menjak ni aku malas sangat mau menghapdet blog ku ini.. hehe..
maklumlah.. dua bulan aku langsung nda menjejakkan kaki ke diari harian ku nih.. bukan apa..
di rumah ada komputer.. tapi teda talian internet.. di kampung pula ada talian streamyx.. komputernya pula teda.. pelik kan? tapi benar.. kih kih kih..

talian internet tu adik ku yang bongsu (paci pit) yang punya.. jadi kalau dia kerja.. teda la komputer (notebook).. sebab dia bawak.. bila dia pulang dari kerja pula dah malam.. malas aku mau naik tingkat atas rumah di kampung tu.. sebab tangganya di luar.. (belum siap sepenuhnya. )

kadang-kadang ada juga hatiku mau naik atas untuk memblog... tapi takut pula aku kena leter.. tau la mama tu.. pantang sikit orang melanggar pantang.. bising lah dia tu.. ehhe..

jadi makanya.. bila aku sampai opis.. mula la jadi malas mau menyapu.. mengemas.. dan mengisi blog aku ni.. malas kan? hehe.. ndak apa.. pelan pelan bah.. nanti rajin juga tu .. sampai satu hari 3 entry pasal Hazimi.. my new born baby.. he he he..

well.. seperti yang aku kasi tau.. masuk kerja jak hari isnin tu aku terus pi kursus PLONE selama tiga hari bersama besan ku.. kih kih kih.. jadi memang aku nda masuk pigi blog.. ndada masa..
semalam ada juga aku menjenguk sekejap blog ni... waktu pagi aja la.. tapi nda sempat buat entry.. sebab ada kerja lagi mau di buat.. sebelah petang pula bawa Hazimi pigi klinik.. kena jarum 2 bulan.. balik dari klinik pun sudah jam 4.30 petang.. lama betul menunggu...

ni la mau dicerita nih.. lepas jak Hazimi kena jarum.. kami pun pulang kerumah.. hujan pun turun dengan lebat.. sampai di rumah terus kasi minum Hazimi ubat... takut dia demam.. masa bagi makan ubat tu berlaku lah insiden... sebab dia biasa minum dari botol.. jadi apa apa interface yang masuk dalam mulutnya selain dari botol dia nda biasa.. aku pula kasi makan ubat pakai syringe tu.. apa lagi.. sudah la dia tersedak.. susah pula bernafas.. ada la dalam 10 minit dia susah mau bernafas.. takut betul aku.. dulu pun begitu juga.. masa pagi hari raya aku kasi minum dia ubat... itu lagi lama dia susah mau bernafas.. trus aku fobia mau kasi dia minum ubat.. tapi syukur lah dia ok..

malam tadi aku buat langkah berjaga-jaga.. takut badan dia panas.. tiap kali dia menangis.. aku rasa seluruh badan dia.. demam ke tak.. sib baik nda demam.. syukur.. tapi tu la.. menangis jak.. di baringkan ndak mau.. mau di peluk saja.. orang lain pun dia ndak mau.. mau mamanya saja.. jadi pagi tadi ndak la aku masuk kerja.. baru petang ni aku masuk.. mana ndak.. jam 11 lebih pagi tadi baru dia start ok.. ini aku pergi kerja ni pun dia masih tidur.. kesian Hazimi.. kecil-kecil sudah kena tinggal pergi kerja.. :(

ok lah.. cukup lah dulu entry kali ni.. minggu depan kita kembali dengan lebih banyak cerita pasal Hazimi..


Ladies.. kenalkan.. ini lah my newborn baby.. Ag. Akmal Haziq Hazimi... amacam? kiut kah? hehehe.. nurse yang jarum Hazimi selamam bilang Hazimi ni macam anak orang putih... si Mary pula bilang Hazimi ni macam anak cina.. mana satu betul ya? tapi bagi aku.. Hazimi ni just like his sister and brother.. sama saja rupanya masa durang kecik-kecik dulu.. nanti aku comparekan muka durang masa kecik dalam entry lain..

4 ulasan:

Yatie berkata...

tahniah ika .. mmg comel anak ko nieh ... btl la ckp nurse tuh, mcm muka anak kacukan omputih ada china pun ada :)

Ika berkata...

terima kasih Yatie...

LeeYo berkata...

ika..mcm iras2 Datuk K mu ada jua..iras2 ko aku cari dlu..blm ku jumpa ehehe..makanya tpksa la ko balik2 uplod gambar c hazimi ni..
congrats...cemana pon anak kita mmg kiut hihihi

Ika berkata...

hi hi hi...
itu la.. family aku seme cakap si hazimi ni lebih kepada Gen bapaknya.. kih kih kih..

tula.. betul ckp ko leo.. mcm mana pun org ckp (kakak aku la cakap c hazimi ni 'Bida') tapi bagi kita mamanya.. anak kita ni Tatap kiut.. hi hi hi..